O mare parte a cheltuielilor noastre lunare sunt alocate bunurilor de larg consum, iar locul preferat de noi, românii, din care cumpărăm aceste bunuri este supermarketul. Inflația ne afectează în prezent pe toți și putem observa efectele atunci când mergem la cumpărături. Drept urmare, m-am gândit cum procedez eu atunci când merg la supermarket, în ideea de a economisi bani, și îți împărtășesc și ție aceste sfaturi.
Aproape toți avem un telefon cât de cât capabil să suporte aceste aplicații, iar beneficiul este că de multe ori putem primi, cu ajutorul lor, produse gratuite sau discounturi. Astfel, putem salva pe lună până la 200 lei per total, numai buni de alocat unui plan pentru viitorul copiiilor.
Oamenii acționează de multe ori instinctiv, atunci când vine vorba de mâncare. Tocmai de aceea, bazându-ne pe latura noastră rațională, este important să ne planificăm cât mai atent mesele pe săptămâna următoare ca să achiziționăm strictul necesar și să evităm să aruncăm mâncarea.
Citește și: 5 Metode ușoare de limitare a cheltuielilor inutile
De multe ori, suntem tentați să cumpărăm produse scumpe, însă nu întotdeauna înseamnă că sunt și de cea mai bună calitate. Spre exemplu, mă uitam zilele trecute la produsele lactate și am observat că, la brandurile proprii, aproape toate marile lanțuri de supermarketuri vând cu 50-60% mai ieftin față de prețul unui brand premium. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că de fapt toate aceste produse sunt ambalate la aceeași fabrică și au aceeași calitate.
Observ o tendință din ce în ce mai accentuată în rândul băncilor de a avea programe de fidelizare, iar la unele dintre ele poți recupera bani dacă achiziționezi de la anumiți furnizori, aspect foarte important atunci când dorești să economisești bani. Folosește această posibilitate cu încredere.
Aproape toate magazinele lichidează cu un discount considerabil produsele cu termen scurt. Stai liniștit, sunt încă într-o stare bună de a fi consumate. De altfel, termenul de valabilitate notat este mai mult un termen orientativ la cele mai multe dintre produse. Ele sunt făcute să reziste chiar multe zile după data expirării, tocmai pentru a proteja consumatorul.
Sper că îți sunt utile aceste sfaturi și că îți vei forma obiceiuri bune de cumpărare și consum, care să-ți mențină bugetul pe plus. Tu cum reușești să reduci din cheltuieli atunci când mergi la cumpărături?